Lokal marknad och besök i varuhus

Måndag 1 december 2008
Började dagen med att springa drygt åtta kilometer efter morgonkaffet och det kändes lika bra som tidigare och farten var ungefär densamma. Dock kändes det idag ännu varmare än tidigare och helt superunderställ under New Line-overallen var alldeles för varmt. Är det lika varmt nästa gång åker åtminstone byxorna av. Bäst klädsel idag hade varit kortbyxor och kortärmad tröja.

Tog sen på egen hand en promenad bort till en lokal kinesisk marknad i korsningen mellan Songyu North Road och Wusheng East Road som blivit lite av en favoritmarknad. Där finns precis allting att handla och nu kollade jag mest på olika matvaror och jag hittade både gul lök och champinjoner som såg jättefina ut. Jag har varit på denna marknad många gånger tidigare och många fler bilder finns här.


Den här mannen sålde fina sötpotatis som är jättegoda om man tillagar dem på rätt sätt


Fina miniclementiner

Efter en god lunch med hemlagade kinesiska jiaozi tog vi bussen till en närliggande Outlet som jag besökt tidigare. Allt vi kollade på den gången var dock dubbla priser mot i Sverige så det var helt ointressant. Denna gången skulle vi kolla lite på barnkläder som julklappar, men det fanns inget speciellt att handla där heller och priserna låg även för barnkläder över vad som gäller i Sverige. Men det blir förhoppningsvis många fler tillfällen att handla på bättre ställen. Jag är helt fascinerad av detta fenomen att dyra lyxvaruhus och lyxgallerior växer upp som svampar ur jorden i dessa nya bostadsområdena i Chaoyangdistriktet. Jag antar att tanken är att om de som har råd att köpa nya lägenheter även ska ha råd till att handla i dessa gallerior, men jag kan inte i min vildaste fantasi tro att det går att få dessa gallerior att gå runt. Tror inte jag varit på någon sådan galleria eller varuhus där det varit fler kunder än expediter och då har jag varit på många sådana på rätt många olika tider på dygnet. Om man däremot kollar in på de större varuhusen som t ex Tesco och Carrefour så är det alltid fullt med folk även på avdelningarna för kläder.

På tal om Tesco så besökte vi ett av deras varuhus på vägen tillbaka för att handla lite till middagen och fylla på vätskeförrådet. Passande nog så gick en av Tescos gratis ”shuttle buses” tillbaka förbi Hongyao Road så vi slapp t o m åka kollektivt och betala 0,40 Yuan. De hade också ett otroligt rea-pris på Absolut Vodka, i stället för ordinarie pris 178 Yuan för en liter behövde man idag bara betala 177 Yuan!

Glömde också skriva att efter besöket på ”Outleten” tittade vi in på Ilinoi som är ett kinesiskt möbelvaruhus som finns på många ställen. ”Kinas IKEA” har jag fått det presenterat som, men jag tycker det påminner mer om t ex Home Company (tror jag affären heter?) hemma i ”staun” och håller mångdubbla priser för i princip exakt samma saker som du kan handla på t ex IKEA. Fast en höjdare hittade jag jag verkligen på Ilinoi (fast jag köpte den inte). En kylväska för stranden med inbyggd radio och t o m två minikylklampar låg i väskan. Det fascila priset var 199 Yuan (cirka 240 kronor till dagens kurs).


Ilinoi från utsidan


Kylväska med inbyggd radio

En rolig sak denna dag var att jag både på den lilla marknaden och på Tescovaruhuset såg exakt samma ”Ecco-skor” som jag köpt vid tidigare besök i Kina. Här har de dock kinesisk märkning och inte ”Ecco” och jag har heller aldrig sett dessa skor i någon Ecco-affär, varken hemma eller i Kina. Skorna på Tesco var prissänkta från 79 till 59 Yuan och 60 Yuan är det jag betalt för ”Ecco-skorna” på Hongqiao så det visar väl att priset ligger någorlunda rätt. Fast det spelar inte så stor roll vad skorna heter, bara de är bra och det har verkligen dessa skor varit.

One Response to “Lokal marknad och besök i varuhus”

  1. Linda says:

    Sötpotatisen hade Smilla gillat, det är ett riktigt favoritmos!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.