Idag tog vi det bara lugnt hela dagen

Onsdag 3 december 2008
Idag bestämde vi oss för att inte göra något särskilt utan det blev mest webbsurfning och lite läsning. Sprang dock exakt tio kilometer på förmiddagen och det kändes bra. Testade även att springa ett par kilometer i lite snabbare tempo och det fungerade också bra. Dock drar man ner mycket mer dålig luft vid snabb löpning, så det blir mest lugna pass i Beijing. Men det är underbart att vara igång med löpningen igen och fyra pass på de sju senaste dagarna känns perfekt. Nu säger de på TV att vädret ska slå om till betydligt kallare de närmaste dagarna, men blir det bara klart väder så är det ingen nackdel för löpningen.

Efter en enkel lunch tog vi bussen till ett stort Carrefourvaruhus som ligger i korsningen Pufang Road och Fanggu Road lite söderut. Jag hade inte besökt detta varuhus tidigare och det var lite annorlunda mot övriga Carrefouraffärer. Trots att det var en vardagseftermiddag var folklivet enormt inne på varuhuset och vi storhandlade ett par kassar med kött, kyckling, grönsaker, frukt bröd och öl men trots så mycket kostade det bara en dryg hundralapp. Som ett exempel kostar färska kycklingfiléer bara 20 kronor per kilo och faktum är att filéerna är en av de billigaste delarna på kycklingen! Jag antar att det beror på att kineser mer gillar delar med ben som de kan sätta tänderna i.


Carrefour i korsningen Pufang Road/Fanggu Road

Jag hade tänkt att jag skulle testa att göra varma smörgåsar idag, men tyvärr fanns bara färdigskivat bröd i detta varuhus och skivorna är så tunna att det är svårt att göra något vettigt med brödet. Det är ungefär som på Gylles hemma i Karlskrona om man någon gång köpt skivat bröd där (det misstaget gör man bara en gång). Skivorna är så tunna att de faller sönder när man brer på smöret. Nåväl, jag testade i alla fall och resultatet blev inte så dåligt som jag trodde, men nästa test blir med tjocka skivor som jag tidigare köpt på det japanska varuhuset.


Hur ska man kunna göra något vettigt av brödskivor som är mindre än en centimeter tjocka?


De varma mackorna blev trots brödproblemet hyfsat goda

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.