Platt fall avbröt morgonens löpning

Fredag 5 december 2008
Efter ännu en kall natt och kall morgon, men klarblå himmel i Beijing var det dags för en ny löptur vid åttatiden på morgonen. Just när jag skulle gå nerför trapporna fick jag ett infall att jag skulle ta med den lilla kameran i ena handen och ta några fina bilder längs vägen. Har vid tidigare löpningar ångrat att jag inte haft med kameran för det finns några fina vyer att ta på några nybyggda och ännu obefolkade bostadshus och även nöjesfältet ”Happy Valley” med omgivningar. Sprang österut på Hongyan Road och stannade till lite och tog ett par bilder i ett område med ännu ej öppnade affärer.


En bild från Hongyun Road med ännu ej öppnade affärer

Tog sedan kameran som vanligt i ena handen och sprang vidare. Tyvärr uppmärksammade jag inte ett mycket tunt rep som var fäst i fyra stålpinnar runt ett stort träd utan jag sprang rakt fram och slog pladask i gatan. En rejäl smäll som bröstkorgen fick ta emot, men jag måste även reflexivt tagit emot med vänster tumme och höger armbåge. Kändes som jag ”tappade luften” men efter några sekunders vila försökte jag springa vidare. Tänkte ta en bild på det numera trasiga repet runt trädet, men såg då att displayen på kameran hade fått ta emot en del av smällen så jag trodde inte kameran fungerade. Sprang vidare i lite lugnare tempo och det kändes rätt OK förutom att fingrarna delvis saknade känsel (som de alltid gör i början av en löptur när det är så här kallt). Såg dock rätt snart att jag slagit upp ett rejält sår på vänster tumme och det blödde rätt kraftigt i den tunna vanten, så jag bestämde mig för att korta ner turen och återvända. Det blev väl totalt 25 minuters löpning innan dusch och noggrann tvätt av såret på tummen. Hade också några mindre sår bl a på höger skenben där jag träffade repet och höger armbåge. Det känns som en väldigt klantig skada att råka ut för, men jag tröstar mig med att det kunde gått värre. Det känns nästan lite konstigt att jag bara slog i bröstkorgen och inte ansiktet, för här kunde lätt ett antal tänder slagits ut, särskilt om jag slagit i någon av stålpinnarna som repet var fäst i. Någon bruten finger eller handled kunde också lätt ha blivit resultatet, men jag tror att tummen bara är stukad. Den är lite svullen och den kommer säkert att vara blå, gul och röd i kväll.

Efter duschen tog jag en extra promenad (i stället för den avbrutna löpningen) på en halvtimme till Jinsong och åkte sedan tillbaka till Yashow Clothing Market. Det var en sak där som jag ville köpa och som inte fanns på Silk Market men jag passade också på att kolla lite efter en vinterjacka till mig själv. Den enda vinterjacka jag har med mig är en jag köpte i Bradford för fyra år sedan och den är lite för kall i nuvarande väder.


Utanför Yashow hade en av skönhetssalongerna traditionell morgongymnastik i den iskalla vinden. Min lilla kamera fungerar fortfarande att ta kort med, men displayen är tyvärr nästan helt kass efter morgonens fall under löpningen och tyvärr saknar denna modell den gamla typen av ”titthål” så bilderna blir helt på ”känsla”.

Tog sedan tunnelbanan till Silk Market och handlade en del av det jag tänker ta med hem till Sverige. Känns skönt att ha en del julklappar klara! Nu stundar helgen och sedan har jag ett par dagar ytterligare på egen hand för shopping innan jag åker tillbaka.


Utanför Silk Market har man en fin vy österut mot Beijings sedan en tid tillbaka högsta byggnad China World Trade Center som jag kommer att skriva en hel del mer om senare

Nu är det sen eftermiddag i Beijing och det känns helt OK förutom att det smärtar lite vid djupa andetag efter smällen i bröstet och vänster tumme är numera blåröd till färgen, men den gör inte ont och den är inte speciellt mycket större än höger tumme så förhoppningsvis är det bara en rejäl stukning förutom såret.

Nu ska vi strax fixa lite middag och sen blir det nog mest dataspel och DVD-tittande resten av fredagskvällen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.