Promenad med oplanerat konstvernissage

Lördag 6 december 2008
Vaknade inte så många gånger som jag trott på natten, men de gånger jag vaknade var det svårt att byta ställning så det blev mest sömn på ryggen hela natten. Kände mig lite mörbultad när jag steg upp, men det känns faktiskt inte så dåligt som jag befarade. Förutom att det gör ont i hela bröstet vid djupa andetag och när jag gör några speciella rörelser så är det OK. Vänster tumme har också förbättrats på ett otroligt snabbt sätt, den var blåröd och orörlig igår kväll men nu har svullnaden gått ned och färgen börjar försvinna och den är t o m lite rörlig! Kanske de kinesiska mirakelplåster som jag satte på igår som hjälpt så mycket? Är lite förvånad över att jag inte har blåmärken längs de nedre revbenen som fick ta emot smällen, men de gör bara rejält ont.

Förmiddagen ägnade vi åt tvätt och städning och efter lunch tog vi först en promenad för att kolla på stället där jag ramlade igår och sedan för att handla lite mat och dryck. På promenaden såg vi dock att de höll på med något i en de nya ”affärerna” på gatan och när vi tittade in så var det en konstutställning som hade vernissage idag och vi kom just när de öppnade, så jag var t o m den förste som fick skriva in mig i besöksboken! Det var en rätt kul utställning där ett 20-tal olika konstnärer ställde ut sina verk och utställningen fortsatte ett 50-tal meter längre ned på gatan i en liknande ny lokal. Där ville t o m en av konstnärerna bli fotograferad tillsammans med den utländska besökaren och jag märkte att jag nog blev fotograferad av ganska många andra fotografer när jag studerade de olika konstverken. En tjock katalog med alla konstverken avbildade fick jag också med mig när vi gick därifrån.


Konstutställning som hade vernissage idag


Ännu en interiör från en av de två utställningslokalerna


Ett intressant konstverk i form av en stol


Det var faktiskt konstnären själv som ville bli fotograferad med den utländska besökaren

Efter utställningen gick vi några meter ytterligare till det ställe där jag föll så handlöst igår. Helt klart hade jag kunnat göra det igen för stållinan som sitter runt ett av träden är i stort sett osynlig och bara just ett träd i en lång rad av tiotalet träd har just denna anordning runt omkring. Alla träd ser likadana ut så jag har svårt att förstå varför just detta träd har denna grej med långa träpinnar och ståltråd runtomkring. Vi tog sen en kort promenad till ett lokalt matvaruhus där vi fyllde på förråden.


På vägen till varuhuset såg vi denna nya affär. Det kinesiska nyåret i slutet av februari 2009 är den stora familjehögtiden i Kina och redan nu, mer än två månader innan öppnar tillfälliga försäljningsställen för fyrverkerier. Denna affär ligger på Hongyun Road.


Rullband av denna typen finns mellan alla våningar i kinesiska varuhus och oftast står det personal i andra änden av bandet och hjälper till att lyfta vagnen från rullbandet till golvet.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.