En mellandag

Måndag 8 december 2008
Sov rätt bra, men varje gång jag vaknar och vill röra mig så gör det ont i hela överkroppen. Fast efter en massa kaffe och en mindre frukost så känns det helt OK. Tog en tidig buss till Hongqiao och kollade runt lite både i den gamla och ”nya” marknaden och jag tycker det är kul att bara gå runt och prata lite med de som säljer. Särskilt i den nya Tianya Hongqiao Market är det till och från fler som säljer saker än besökare så det är många ”desperata” försäljare som försöker få dig att kolla in i just deras bås och gärna vill prata lite engelska. Fast det är lite blandat, på elektronikavdelning sitter en del försäljare helt koncentrerade framför sin dator och tittar bara upp om man är intresserad av något speciellt.

Längst ned i den nya marknaden finns en matsal med åtminstone åtta olika snabbrestauranger där du kan köpa mat och det verkar vara i första hand ett ställe för alla som jobbar i byggnaderna att hämta sin lunch och middag. I själva matsalen räknade jag de fasta stolarna till en bra bit över ett tusen och framåt lunchtid började det fyllas ut rätt rejält. Men vad jag kunde se hämtade väldigt många sin lunch och bar iväg till sin arbetsplats. Jag provade en av de snabbrestauranger som hade ett alternativ där man får all mat på samma tallrik, det blev en ordentlig portion med kött, grönsaker och ris som jag faktiskt inte ens orkade äta upp. Just denna rätt kostade 15 kronor men det fanns många alternativ som alla kostade mellan 10 och 15 kronor. Annars valde de flesta kinesiska besökare givetvis olika smårätter på speciella fat med plats för sådana tillsammans med en rejäl portion ris.


En liten del av den matsal som finns i källarvåning 2 (B2) under den nya marknaden. Jag räknade till en bra bit över ett tusen fasta stolar vid borden.


Min portion med biff, lök, grönsaker, svartpeppar och ris som var så stor att jag omöjligen kunde äta upp allt

Kändes som jag åt alldeles för mycket, trots att jag inte hade en chans att äta upp hela portionen, så jag var mest trött efter lunchen. Kollade runt lite mer och hade ett långt och mycket trevligt samtal med en tjej som sålde vackra smycken från Tibet, men smycken är ju inget jag är intresserad av att köpa. Dock är det ännu så få kunder i denna nya marknad att vissa försäljare tar sig tid bara för att prata.


Vackra smycken från Tibet

Det ställe i kroppen jag haft mest ont i efter fallet i fredags morse är runt nedersta revbenet till höger, men när jag steg av bussen hade jag plötsligt ont uppe till vänster, alldeles vid utsidan av vänster bröstvårta. Det känns som om smärtan helt enkelt flyttat sig, för höger nedre revben kändes nu helt OK. Gick till ett snabbköp och handlade några småsaker, men det var knappt att jag kunde gå upprätt på vägen tillbaka. Hade en kinesisk värktablett som jag svalde direkt och det hjälpte åtminstone lite. Tog sen en Voltaren när jag var tillbaka och efter en stund kändes det bättre och kvällen kändes helt OK.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.