Två långpromenader i stället för löpning

Tisdag 9 december 2008
När jag somnade igår kväll kändes det jättebra på alla sätt och jag hade inte direkt ont någonstans, men vid fyratiden vaknade jag och minsta rörelse gjorde rejält ont. Var tvungen att stiga upp och gå runt lite och att ta min allra sista Voltarentablett. Lyckades sedan inte somna om förrän en timme senare men sov sedan till klockan sex som vanligt. Problemet är att det gör så otroligt ont uppe till vänster när jag drar lite djupare andetag än normalt sa jag bestämde mig för att strunta i morgonens löptur och i stället ta en promenad. Provade även en annan kinesisk variant på medicin vid denna typ av skador, men målet med promenaden var att även besöka ett ”apotek” där de säljer aspirin. Hittade ett som var öppet och 100 tabletter à 40 mg kostade bara 4,50 Yuan (vilken skillnad mot på Apoteket hemma!) och ett snabbt intag av två tabletter tillsammans med kaffe på McDonalds lättade rejält!

Hade sen egentligen tänkt shoppa hela dagen, men jag kände mig inte helt OK, så vila skadar nog inte. Därför återvände jag lite tidigare än vanligt och ett snabbt besök på det japanska varuhuset för inköp var lyckosamt. De hade åter fått hem de extremt goda jordnötter vi handlat tidigare så jag lassade i en stor plastpåse för motsvarande nästan tio kronor. Mer än dubbla priset mot de jordnötter de annars säljer, men här är alla av superkvalitet och otroligt goda. Har provat många jordnötter på olika marknader och affärer, men inga slår just denna sort.

Eftersom det fortfarande värker rätt rejält i revbenen så provar jag även lite 56-procentig kinesisk ”saké” som lindring. Det är ungefär som svensk sprit men lite starkare och jag hoppas det ska hjälpa lite ytterligare mot det onda. Jag köpte inte just nedanstående sort som hade extrapris utan en annan som jag smakat tidigare. Annars är det så att vissa kinesiska spritsorter har en mycket säregen smak som är svår att beskriva så jag vågar inte testa några sorter jag inte provat tidigare. En del tycker att smaken påminner om god konjak och andra tycker det smakar flygbränsle. Jag kan hålla med om att smaken påminner om ”finare” spritsorter (flygbränsle har jag aldrig smakat), men eftersmaken är hemsk på en del av dessa spritsorter (dock inte den sorten jag handlade idag).


Extrapris på 50 centiliter 46-procentig sprit. En flaska kostar bara 3,98 Yuan, dvs en bra bit under fem kronor


Har ju lyckats få med bilder alla dagar tidigare vid detta besök i Beijing, så på vägen hem tog jag nedanstående bild på det vackra biblioteket i denna del av staden. Framsidan är ännu vackrare men ligger mot norr och jag tycker denna bild är helt OK.

Sent på kvällen känns det mycket bättre både i revben och rent allmänt så förhoppningsvis är det på rätt väg nu! En stor del av kvällen tillbringades också framför YouTube för att steg för steg gå igenom dialogen i nedanstående roliga klipp som någon ska redovisa i skolan tidigt i morgon bitti och försöka förklara varför detta är så roligt!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.