Att det kan göra så ont att stiga upp ur sängen

Fredag 12 december 2008
Vaknade nästan prick klockan 04.00 och det var nästan omöjligt att komma ur sängen. Det gör ont precis överallt i överkroppen, inklusive ryggen och jag får hoppas att det är som jag läst på en del forum angående revbenssmällar att ”det gör mest ont efter en vecka” för i morse var det exakt en vecka sedan det platta fallet under löpningen. Så nu får jag hoppas det bara kan bli bättre och bättre. Tog mig så småningom ur sängen och tog ett antal kinesiska Aspirintabletter, men jag tror att Aspirin är fel medicin just mot smärtan. Det är i och för sig inga problem när jag kommit upp ur sängen – efter fem minuter känns det nästan rätt OK, förutom att det gör lite ont när jag andas djupare. Somnade om efter en halvtimme, men det var fortfarande lika jobbigt att stiga upp klockan 06.00, men klockan 06.05 kändes allt bättre igen.

Det blev en lite ovanlig frukost idag i form av varma smörgåsar med skinka, tomater och ost. Det är inget jag äter normalt till just frukost, men idag kändes det OK och var jättegott. Den nya Ariston-ugnen är faktiskt bättre än min egen hemma eftersom den har en varmluftsfläkt som gör att värmen fördelas perfekt i ugnen.


Varma smörgåsar till frukost

Efter lite webbsurfande tog jag bussen till Silk Street Market och handlade det mesta av det jag inte handlat tidigare. Valde en svart lång ”Peak Performance”-jacka som kändes skön och satt bra och handlade i övrigt en del julklappar. Försökte hitta försäljare som ger det riktiga priset direkt, men det är inte helt lätt just på Silk Market. Tycker det är lite irriterande att även om jag säger att jag handlat här många gånger och vet vilka priser som gäller (det syns ju också på skor, jeans och jacka), så får jag ändå oftast ett ”joke price” som första bud. Skulle t ex köpa ett par märkesbarnskor som jag vet går att köpa för 40 Yuan så får jag ändå ett löjligt pris på 320 Yuan, but only 240 Yuan for you” och när jag sedan bara går därifrån så ropar försäljaren ”OK, 100 Yuan” och senare ”OK, OK, 50 Yuan, just for you”. Men jag gick vidare och handlade i stället av den försäljaren som direkt sa ”50 Yuan” som riktigt pris, så tjänade hon också 10 Yuan extra eftersom jag vet att jag kunde prutat ner skorna till 40 Yuan. Handlade även lite smågrejer ytterligare och nu blir det nog bara en kort sväng till Hongqiao antingen lördag eller söndag. Tänkte också ta en titt i ett av varuhusen och även på en kinesisk marknad och kanske komplettera något ytterligare.


En av alla små affärer på Silk Street Market som säljer jackor. Här finns alla kända märkesjackor, t o m de svenska Fjällräven, Haglöfs och Peak Performance. Priserna varierar mellan 100 och 250 kronor.

För en gångs skull blev det hämtmat till middag, maten kom från en restaurang där jag tidigare ätit vid något tillfälle. Köpte också kinesiska värktabletter som heter ”Extended Releif Tylenol”, fast Tylenonl är ju ett amerikanskt märke. Ska ta två tabletter innan jag somnar och hoppas det inte ska göra så ont i morgon bitti. Tog också en kort promenad för att kolla på julgransbelysningen i mörkret. Tog några bilder, men det är svårt att få skarpa bilder i mörkret även med den ”stora” kameran.


Julstämning på Hongyua Road i Beijing den 12 december 2008

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.