Kanske på bättringsvägen?

Lördag 13 december 2008
Sov mycket bra hela natten och vaknade inte förrän 06.00 och kände direkt att det inte gör lika ont som igår. Vet inte om det är värktabletterna jag tog sent igår kväll som fortfarande verkar, eller om det nu är så att det går mot bättre tider. Jag hoppas på det senare, men tog ändå ett par tabletter ytterligare. Till frukost åt jag ett par kinesiska brödbullar. Det är ångkokt deg med olika fyllningar inuti och bullarna ser ut just som jäst deg innan man sätter in den i ugnen. Jag tycker dessa bröd är helt smaklösa och rätt meningslösa att äta, men jag tryckte ner två stycken till frukost i alla fall.

Idag är det åter helt underbart väder med sol från en klarblå himmel, fast lite kyliga vindar. Hade tänkt ta en buss ner till området där jag skulle fotograferat under den avbrutna löpturen, men det var lite ont om tid så det blev i stället en kort promenad i omgivningarna innan lunchen. Lunchen var ungefär i form av samma nudlar med tillbehör som vi ibland brukar äta i en närliggande restaurang och som jag gillar väldigt mycket. De smakade faktiskt nästan som på restaurangen!


Nudlar med kött och grönsaker


En inte alls ovanlig bild från trafiken i Beijing. Under promenaden tog jag denna bild av en mamma på en minicykel som med den lille sonen stående på pakethållaren kryssade friskt mellan bilarna i den täta trafiken.

Efter lunch tog vi en buss in mot Chongwenmen som ligger rätt centralt för att köpa en speciell bok i en stor bokaffär. Vi steg av en hållplats innan och kollade lite på rester av en del av den gamla stadsmuren runt staden och en gammal järnvägsstation som ligger på just denna plats. Det var dock bara själva banvaktsstationen och två delar av rälsen som återstod, men det var ändå kul att se. Kollade sedan runt lite i den stora bokaffären och hittade bl a en DVD där Jan-Ove Waldner lär ut hur man spelar bordtennis (eller ping-pong som det givetvis heter i Kina).


Banvaktsstugan och lite räls är allt som finns kvar. I bakgrunden skymtar den gamla muren

Det var rätt kalla vindar och jag ångrade lite att jag inte tog den nya varma jackan eftersom jag bara hade en kortärmad tröja under. Fast inne i affärerna var det varmt och i bussen på vägen hem gick värmen på högtryck så där var det alldeles för varmt. Ett snabbt stopp i det närmaste snabbköpet för köp av ost till morgondagens pizzakväll avslutade dagen, men de hade alldeles för gammal ost så jag får handla det i morgon när jag tänker ta en tur till Hongqiao för att handla ytterligare lite. Tog ett par kinesiska värktabletter på kvällen och jag vet inte om det var dessa som gjorde att jag somnade som en stock framför TV:n.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.