Lång löptur på morgonen

Måndag 26 oktober 2009

Hade redan igår kväll bestämt att jag skulle springa idag på morgonen, speciellt efter att jag känt vindarna öka igår kväll och det gör alltid att smogen drar bort från Beijing. Annars har det tyvärr varit rätt dålig luft de tre första dagarna i Beijing och solen tränger inte genom smogen förrän framåt eftermiddagen. Idag var det dock klarblå himmel redan klockan 07.40 när jag gav mig iväg ut på en löptur. Det blev faktiskt ungefär samma tur som jag tänkt ta den förfärliga dagen den x december förra året när jag föll som en fura och skadade mig rätt ordentligt. Jag utmanade t o m ödet genom att ta med mig min nya ”lilla” kamera i handen för att ta de bilder från Happy Valley och en lokal skola som jag tänkte göra den dagen. Denna gång gick allt bra och jag sprang en bit över en timme i lugnt tempo utan att bli trött och jag tror bilderna blev hyfsade! Skriver lite mer om Happy Valley på www.stenborg.com efter att jag kommit hem.

Därefter hängde jag med på en arbetsrundtur under förmiddagen och på vägen tillbaka stannade vi till på ett av mina favoritvaruhus, det japanska WFJ Yukado, som ligger alldeles bredvid Huateng Tower vid östra Tredje ringvägen. Hittade bl a de fantastiskt goda jordnötter jag köpt där tidigare och lassade i ett par påsar. De har två olika kvaliteter och jag köper alltid den dyrare varianten som kostar dubbelt så mycket. Trots att det är den dyra varianten kostar det ändå betydligt mindre än om du köper en påse oskalade jordnötter hos Willys eller Hemköp hemma. Annars kan man hitta jordnötter för i princip ingen kostnad alls med svenska mått mätt, men kvalitén är väldigt blandad och jordnötterna är betydligt mindre än de jag köpte idag.

Efter en kort vila tog jag sedan på egen hand en promenad till en lokal marknad för att ta några bilder, men solen hade hunnit gå ner för mycket så det blev inga bra bilder. Ska gå dit där på förmiddagen nästa gång när det är mer kommers än så här sent under eftermiddagen. Avslutade sedan dagen med diverse kinesiska rätter och ris samt god kinesisk öl. Köpte även en flaska kinesiskt rött vin på det japanska varuhuset, men provar inte den förrän i morgon. Priset var bara 10,50 kronor för 75 centiliter så jag ska kanske inte ha för höga förväntningar på smaken, eller? Man vet aldrig. De två kinesiska viner de hade på Systembolaget förra året och de jag testat tidigare i Kina har alla smakat utmärkt.

Många klagar ju på att det kommer mycket spammail från bl a Kina och idag konstaterade jag att de t o m säljer spam i Kina. Hittade nedanstående burkar med spam i det japanska varuhuset! Tror dock inte att de var kinesiska utan hade annat ursprungsland – alltså ungefär som de spam som kommer via e-post och ibland skickas från Kina! Ska faktiskt köpa en burk nästa gång jag besöker varuhuset och undersöka vilken typ av spam det är!


26-spam

Burkar med spam på ett japanskt varuhus i Beijing


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.