Det snöar i Beijing

Söndag 1 november 2009

Vakande vid sjutiden och tittade ut på ett ihållande snöfall. Dock är det nog en plusgrad så det är väldigt blöt snö som kommer ned. Dessutom blåser det väldigt mycket så det är egentligen en dag man borde stanna inne.


1-snow

Snön vräker ned på Hongyan Road

Jag tycker dock det är en perfekt dag för att åka och handla lite så jag tog 34:ans buss till de båda marknadsvaruhusen vid Hongqiao. Handlade mest barnkläder denna gången plus lite småsaker och fick sedan ”rätt” priser direkt av några handlare så dit kommer jag att åka tillbaka och handla när jag vet mer exakt vad jag ska handla. Det är fortfarande väldigt lite folk på den nya Tianya Hongqiao Market, speciellt i våningarna längre ned i byggnaden och det kan inte var mycket som säljs där under en dag. Hittade bl a en elektronikbutik som sålde 400 GB USB-minnen för 50 kronor. Det faller ju på sin egen orimlighet att något sådant skulle existera. Dessutom var 32 GB-korten dyrare än det på 400 GB, fast jag är helt säker på att båda var falska. Om jag förstår det rätt som formateras USB-minnena på ett sådant sätt att de ser ut att innehålla så och så mycket minne. Läste lite om detta på nätet och man lär upptäcka direkt när man kopierar över filer att filerna inte visas på rätt sätt. Fast just elektronik, kameror och minneskort köper jag aldrig i Kina, jag tror risken är alldeles för stor att man inte får den vara man tror man köper. Ett tips jag såg på nätet var också att om minneskortet gick att plocka ur förpackningen så ska man se upp. Vi som har köpt äkta minneskort i Sverige vet att korten är förslutna i plast på ett sätt som är omöjliga att öppna och försluta igen, utan man måste klippa upp plasten.


1-snow2

Snön hade fortsatt falla under handlingen och på väg ned att ta buss 34 tillbaka tog jag denna bild mot norr.

På kvällen fixade vi sedan en stor pizza med bacon, tomatsås, banan, curry och mozzarellaost. Mycket gott. Nu lär det slå om till riktigt kalla nätter resten av veckan och är det risk att det kommer det att bli rätt kallt i lägenheten eftersom värmen i Beijing alltid sätts på en speciell dag när alla kraftverk körs igång för vintern. Förra året kom jag hit den 7 november och om jag minns rätt så var det någon dag efter detta som värmen sattes på.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.