Underbar mat på muslimsk restaurang

Måndag 2 november 2009

Idag var det väldigt kallt ute på morgonen, säkert tre-fyra minusgrader och en kall vind från nordost. Vi gav oss iväg strax innan 09.00 för en tur in till Dongsi som ligger rätt centralt i Beijing. Efter utfört uppdrag där promenerade vi upp till Sanlitunområden igen. Det var kallt som sjutton i skuggan, men underbart när solen värmde. Detta var ett område lite söder om Sanlitun som jag inte promenerat i tidigare och vi passerade bl a Workers Stadium där Beijings fotbollshjältar Beijing Guo´an i går blev kinesiska mästare för första gången på 16 år. Det hade varit kul att se matchen, men det var fullsatt och vädret inbjöd heller inte till att kolla på fotboll. Annars fanns det biljetter att få tag på, vi fick bl a frågan av någon på gatan i lördags när vi var i Sanlitun.


2-workers

En av ingångarna till Workers Stadium i Beijing. Arenan tar 72000 åskådare och var innan Fågelboet byggdes den största arenan i Beijing. Workers Stadium används också för popkonserter och många populära nattklubbar och restauranger finns också i byggnadskomplexet.

Vi strövade sedan söderut på Gongreniyuchang Donglu med solen emot oss och passerade bl a ett stort kinesiskt varuhus som heter Blue Island Tower. Varuhuset har sex våningar och priserna var ungefär samma som i svenska varuhus, så här har inga ”vanliga” kineser råd att handla. Kollade bl a runt på sportvåningen och här fanns alla kända märkesvaror, såg bl a North Face-jackor för mellan två- och tretusen kronor – lite annorlunda priser mot på t ex Silk Market. På andra sidan gatan finns en trevlig liten muslimsk restaurang där vi sedan inmundigade dagens lunch vid tolvtiden. Vi delade på en tallrik fårkött med tillbehör som man rullade in i tunna bröd och sedan åt (ungefär som Beijing Duck) plus en stor tallrik med ett slags tjocka nudlar uppblandade med grönsaker och räkor (kan liknas mest vid pastabitar eftersom de var klippta i små bitar). Dessutom en stor skål med dofusoppa och en stor öl. Allt var helt fantastiskt gott och helt klart det absolut bästa jag ätit under denna period i Beijing. Restaurangen är jättefräsch och priset var drygt 60 kronor för två personer. Att det är en muslimsk restaurang innebär att de serverar nötkött och kött från får och lamm, men inte griskött. Kan rekommendera denna restaurang till alla som besöker Beijing!


2-muslimsk

Den muslimska restaurangen där vi åt dagens lunch

Efter lunchen promenerade vi vidare söderut på Dongdaqiao Road som går ända ned till Twin Towers och Silk Market. Passerade bl a Soho, som är en stor galleria, och The Place, som var stället där iPhone hade sin introduktion i Beijing för några dagar sedan. Där finns en lite udda jätteskärm som man får titta snett uppåt för att se vad som visas.


2-place

Den lite udda storbildsskärmen utanför The Place.

Nu var det bara några hundra meter ner till Silk Market där vi tänkte ta buss 28 tillbaka, men vi passade på att titta in på Silk Market (Xiushui) och kollade kommersen lite. Det är helt otroligt vad mycket mer folk det är här än på de andra marknaderna Hongqiao och Yashow. Utbudet och priserna är dock desamma, förutom att de nya modellerna kommer in snabbare på Silk Market. Läste någonstans att det kommer cirka ett hundra tusen besökare varje dag till denna marknad och att den näst Förbjudna Staden och Kinesiska Muren är Beijings mest besökta turistattraktion. Vi nöjde oss dock bara med en snabbkoll denna gång och tog sedan buss 28 tillbaka. Efter lite handling i det lokala varuhuset blir det sedan middag hemma och kanske någon DVD eller TV. Vädret inbjuder inte till några kvällspromenader för det är isande kalla vindar just nu.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.