Idag kändes allt bättre och det blev en bra dag

Onsdag 4 november 2009

Vaknade några gånger på natten, men det känns faktiskt helt OK, så jag hoppas att det inte är någon förkylning eller halsinfektion på gång. Det var rätt kallt men prognosen säger att det ska vara sol och 15 grader på eftermiddagen! Vi startade dagen rätt tidigt med en buss till en arbetsplats för en mycket kort avlämning och eftersom vi var nära Svenska Ambassaden tittade vi in där bl a för att få svar på några frågor om vad som gäller vid svenska medborgares längre vistelser i Beijing. Som planerna är nu tänker jag åka dit för en lite längre vistelse någon gång i början av 2010. Vi har besökt ambassaden tidigare i juni 2008 för att delta i det traditionella midsommarfirandet på midsommardagen. Bilder från detta tillfälle finns här!


4-wasa

Modell av Regalskeppet Wasa i Hedinrummet på Svenska Ambassaden i Beijing

Efter detta tog vi en mycket kort promenad till Yashowmarknaden lite söderut för att kolla ifall shoppingintresset var större idag. Gick runt och kollade en stund och hittade sedan en trevlig tjej som sålde de jackor jag skulle köpa med mig hem. Det var roliga diskussioner om priser och hon kunde faktiskt en hel del svenska fraser (bättre än någon jag hört tidigare), men det landade på de priser jag ville ha och som jag vet gäller. Men man kan ändå vara säker på att även hon var nöjd med affären och jag kunde säkert fått Fjällräven- och Peak Performancejackorna någon tia billigare, men det spelar inte så stor roll. Missade tyvärr att ta hennes businesscard eller en bild så jag kan rekommendera hennes affär, men jag får se om jag har vägarna förbi närmaste dagarna, annars får det bli nästa gång. Handlade även diverse skor så nu är det mesta av handlingen avklarad. Nu återstår det bara att handla något till mig själv också ifall det blir något mer marknadsbesök i Beijing!

På vägen mot tunnelbanan gick vi förbi en restaurang som hade nedanstående skylt i fönstret.


4-snus

Svenskt snus för 65 yuan/kronor per dosa

Innan vi återvände tog vi även en sen lunch på en restaurang nära tunnelbanestationen. Tre olika rätter plus varsin skål ris och en stor öl kostade 39 yuan/kronor. Det hade utan vidare räckt till fyra personer och vi åt väl knappt hälften och resten får man på kinesiskt vis med sig hem i en ”doggy bag”. Så gör alla kineser och alla restauranger, från lyxrestauranger till de minsta familjerestaurangerna har små frigolitlådor och plastpåsar som man kan använda för att få maten med sig.


4-lunch

Vår lunch som vi åt upp till hälften och tog med resten hem

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.