Idag är det den 11 september

Jag har några gånger skrivit i Karlskronabloggen om hur jag följt CNN:s och kinesiska CCTV:s olika minnesprogram kring tioårsdagen av terrorattentaten den 11 september 2001 och det är verkligen totalt olika fokus på vad som tas upp om man jämför med de program jag sett via SVT Play och TV4. I Sverige går det mest ut på att tittarna ska tycka synd om de som utförde attentaten, medan CNN enbart fokuserar på de överlevande och att de som var med om händelsen får ge sina berättelser om vad som hänt under dessa tio år. Fast det är inget jag blir förvånad över, för svenska medier är i allmänhet totalt sinnessjuka i sin rapportering när man ser det så här utifrån och jämför med vad utländska medier skriver om.

Det finns massor av de största nyheterna i Europa senaste halvåret som inte ens nämnts i svenska medier eftersom det inte är “politiskt korrekt” och det är därför jag alltid rekommenderar alla att läsa ocensurerade medier som Politiskt Inkorrekt, Fria Tider, Västra Götalands Nättidning och liknande nya medier och sedan BILDA SIG EN EGEN UPPFATTNING om den äckliga mediacensuren i Sverige.

Morgonen började annars med en mycket kort löprunda, idag gjorde det riktigt ont i vänster knä igen så jag ville inte dra iväg på någon längre runda eftersom jag tänkt ta den i morgon bitti eftersom det är helgdag i Kina. Det onda brukar försvinna när jag sprungit en stund, men det skadar inte med att vila lite mer än vanligt!

Det känns dock ingenting alls i knäet efteråt så det var förhoppningsvis bara något tillfälligt. Tog sen en promenad till det nya snabbköpet och handlade lite! Jag fick faktiskt ett mail tidigare från en läsare som jag inte känner, men som ville att jag skulle ge fler exempel på vad maten kostar i Kina, vilket jag gett några exempel på tidigare. Jag ska skriva en lite längre artikel om detta senare, men nedan kommer fyra saker jag handlade idag som ytterligare exempel!

Vad kostar maten i Kina?

Från vänster cirka 1,4 kilo potatis som kostade 3,80 yuan/kronor, tre gula lökar för 0,98 yuan/kronor, en stor röd paprika 1,14 yuan/kronor och ett knappt halvkilo nötfärs som kostade hela 14,49 yuan/kronor

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.