En hel dag till sjöss på väg mot Fukuoka i Japan

Fredag 4 april 2008
Hela fredagen den 4 april 2008 tillbringade vi till sjöss ombord på Rhapsody of the Ocean på väg mot Fukuoka i Japan. Dagen började annars med en frukostbuffé som var helt enorm. Där fanns precis allting att välja mellan både när det gäller varm och kall frukost så här lär jag nog gå upp ett par kilo om jag inte tränar under kryssningen. Det fanns t o m en “Egg Harbour” där man helt enkelt beställde exakt hur man ville ha sina ägg eller sin omelett stekta och vilka ingredienser som skulle vara i. Som tur var fanns det även mycket gott kaffe som man kunde dricka precis hur mycket man ville. Efter frukosten passade vi på att spela lite pingis i en av motionsavdelningarna och sedan tog vi en långpromenad runt de olika däcken på detta enorma skepp i elva våningar. På ett av ytterdäcken hittade jag en löparbana på 400 meter runt fartyget så efter omklädning tog jag ett lätt löppass där på 15 varv vilket blir sex kilometer. Inte så långt, men det kändes helt OK efter att inte ha sprungit någonting alls på över tre veckor. Tiden blev 30,51 minuter vilket var bättre än väntat. Fast min Garmin Forerunner GPS visade att jag sprungit 15,4 kilometer, vilket givetvis berodde på att att fartyget gick med full fart mot Fukuoka under tiden jag sprang. Det ska bli intressant att se graferna för denna löpning och jämföra när jag sprang med eller mot färdriktningen!


Start och mål på den 400-metersbana som finns på Rhapsody of the Seas.


En bild på utomhuspoolen på Rhapsody of the Seas, det finns givetvis även en pool inomhus och just denna dag var vädret inte det bästa för uteaktiviteter

Vi hoppade sedan över lunchen i flotta restaurang Edelweiss och intog den i stället i den vanliga restaurangen där det är buffé som gäller och man kan plocka till sig precis den mat man vill ha. Utbudet var även här helt enormt, mest europeisk mat, men eftersom säkert hälften av deltagarna på kryssningen var kineser så var det även kinesiska rätter. Efter lunchen kollade vi runt i de olika affärerna på båten och testade även spelhallen lite. Det är inte direkt billigt i affärerna och det går inte att köpa t ex sprit eller vin och ta med sig direkt utan de flaskorna får man i så fall först när kryssningen är slut. Anledningen är naturligtvis att de vill att man ska köpa vin eller sprit i restaurangerna eller i barerna. All mat ingår i resan men vill man ha alkoholhaltiga drycker till middagen eller ta en öl i någon bar så måste man betala själv. Betalning görs med ett kort som alla passagerarna fått och efter kryssningen får man sedan en förteckning på vad man köpt och det dras sedan från det VISA-kort som kopplats ihop med våra passagerarkort. Efter lite vila i hytten och genomgång av den japanska säkerhetskontrollen (fotografering, fingeravtryck mm) inför morgondagens besök i Fukuoka kollade vi på en dansshow som hette Ballroom Fever i huvudteatern på fartyget. Inte riktigt min stil med dans, men det var några rätt bra sångare i gruppen också, så det var helt OK. Sen blev det en sen middag i bufférestaurangen. Vi hoppade alltså över Edelweiss eftersom man har en fast tid där man ska äta.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.