Archive for July, 2011

Två långpromenader i den extrema värmen

Sunday, July 31st, 2011

Idag hade jag åter en söndag helt på egen hand och jag hade egentligen tänkt åka in till centrum och kolla lite på Himmelska Fridens Torg, Beihaiparken och Wangfujing, men det var helt enkelt för varmt för att jag skulle ge mig på sådana utflykter! På torget finns det ju dessutom inte en chans till skugga någonstans och med den extremt heta dagen i samband med cykeltävlingen vid Badaling för en månad sedan i åtanke så stannade jag hemma i stället! Det blev i stället två långpromenader på en timme vardera på för- och eftermiddag med det nya knäskyddet på och det kändes rätt bra faktiskt även om det var ohyggligt varmt just runt vänster knä och svetten forsade och gjorde de långa shortsen genomsura.

I morgon har jag bestämt att jag ska börja springa igen oavsett hur det känns i mitt knä, det får helt enkelt bära eller brista och skulle det senare hända vet jag faktiskt inte vad jag ska göra för jag mår helt enkelt inte bra, varken fysiskt eller psykiskt, om jag inte kan springa varje dag.

Nedan kommer tre bilder från eftermiddagspromenaden.

Biltvätt nära Hongyan Road

Den här “biltvätten” ligger alldeles mitt emot den närmaste affären och det tar väl fem minuter att gå dit. Jag tror faktiskt att en handtvätt bara kostar ett par kronor och mannen och hans hustru som jobbar där har rätt många kunder. Det finns även större biltvättar som i Sverige, men skillnaden är att det är bara manuella tvättar och det kan vara sex-sju personer som samtidigt jobbar med att tvätta bilarna in- och utvändigt på dessa tvättar. Observera de två kvinnornas “huvudbonader” på bilden – det gäller att skydda ansiktet från sol för kvinnor i Kina och parasoller är vanligast, men även ovanstående fungerar!

Reklamlappar är ett dilemma i hela Kina

Denna typ av klisterlappar med reklam och ett telefonnummer är ett dilemma och problem i hela Kina. Kanske inte just dessa på bilden ovan där någon “spammat” en hel reklampelare på fyra sidor med exakt samma lapp. Dessa vita lappar är enkla att ta bort, men värre är de små klisterlapparna som klistras på trottoarer och gångbroar och som i princip är omöjliga att ta bort utan specialverktyg och lösningsmedel. Det är många kineser som med rätta är irriterade på dem som klistrar de mindre lapparna och jag läste förra sommaren om någon i Shanghai som blivit avklädd och en rasande mindre folkmassa klistrat alla hans reklamlappar över hela hans kropp.

Män som spelar kort på gatan i Beijing

Ovanstående är en vanlig syn i Beijing och det är män som sitter och spelar kort eller kinaschack utanför sitt bostadsområde. Deras fruar sitter också i närheten och antingen skvallrar sinsemellan eller håller de på med någon form av handarbete.

Idag var sista dagen av Sim-VM i Shanghai och man kan väl säga att i kväll fick Kina en ny nationalidol. Kinas två största nationalidoler inom idrotten är den 2,30 långe Yao Ming som i veckan meddelade att han avslutat sin basketkarriär efter nio år i NBA i USA och den andre är häcklöparen Liu Xiang som vann OS-Guld på 110 meter häck i Aten 2004, men sen blev skadad när han skulle försvara guldet hemma i Beijing 2008. Nu satsar han hårt på guld i London 2012, men man hör och ser honom inte alls lika mycket på TV nu som för några år sedan.

I kväll fick Kina en ny idol som förmodligen kommer att nå samma stjärnstatus som de tidigare hjältarna och det är den långe och ytterst karismatiske simmaren Sun Yang som efter guld på 800 meter fritt, silver på 400 meter fritt och brons i lagkappen 4 x 200 meter fritt nu slog till med både guld och världsrekord på 1500 meter fritt drygt tio sekunder för andre man. Extremt ovanligt med världsrekord i simning sedan “hajdräkten” försvann efter Sim-VM för två år sedan då det i princip slogs världsrekord i alla grenar. I år var det bara Sun Yang och amerikanen Ryan Lochte på 200 meter fritt som lyckades slå världsrekord!

Förutom de här tre kinesiska superidolerna finns det givetvis även några kvinnor i simhopp och gymnastik (plus självklart Na Li i tennis som vann Franska Öppna) som är superstjärnor, men inte alls på samma nivå och givetvis finns det även bordtennis- och badmintonstjärnor som är superidoler för många kineser, men de här tre jag nämnt står i en klass för sig om man ser till uppmärksamheten i kinesiska medier.

Idag återkom den extrema värmen till Beijing

Saturday, July 30th, 2011

Idag var det bara sol och värme som gällde hela dagen och enligt tidigare prognoser ska det bli helt extremt varmt i morgon söndag, men det är nu tydligen ändrat till mer normala 37 grader när solen skiner från en klarblå himmel!

Idag var sista dagen för “utförsäljningen” på andra våningen i den “nya” Hongqiaomarknaden (som ligger alldeles bakom den gamla) och för att åka dit är det buss 34 som gäller. Vet dock av erfarenhet att det är enormt trafikkaos lördagar och söndagar eftersom bussen passerar Panjiayuans gigantiska loppmarknad och det går lika snabbt att promenera dit som att ta bussen dessa dagar! Det tar cirka en kvart att gå dit och jag stannade till på McDonalds och tog en tidig lunch, jag vet inte om det är två eller tre gånger jag ätit där under två månader i Beijing, men det är rätt gott som omväxling till den kinesiska maten och dessutom betydligt godare än att äta på McDonalds i Sverige.

McDonalds vid Panjiayuan Bridge i Beijing

Nästan samma vy från samma McDonalds som jag tog för någon vecka sedan, men då fick jag inte med de stora svarta lådorna som syns i mitten! Det rödklädda gänget till höger spänner fast dessa värmelådor på ryggen innan de på sina elmopeder kör ut maten till de som vill få den hemkörd, vilket bara kostar några kronor extra! Fast jag tycker det är godast att äta på plats!

Gick sen över Panjiayuan Bridge och kollade lite på loppmarknaden och nedan kommer tre bilder.

Panjiayuan Flea Market in Beijing

Jag tror jag någon gång räknade till cirka 5000 försäljare som är här varje lördag och söndag och säljer allt mellan himmel och jord. Dessa dagar öppnar marknaden redan klockan 04.30 på morgonen så det är då man ska vara här ifall man vill göra några fynd!

Panjiayuan Flea Market in Beijing

Lite folkliv från Panjiayuans gigantiska lopp- och antikmarknad

Panjiayuan Flea Market in Beijing

Jag vet inte om det är inbillning, men jag tror inte det, för jag tycker mig se enormt många fler överviktiga kineser nu än första gången jag var här för nästan exakt fyra år sedan! Då reagerade jag på att i princip ingen, speciellt bland de lite yngre, hade någon övervikt att notera, men idag ser jag överviktiga kineser allt oftare, men det kan som sagt vara inbillning! Det är fortfarande oerhört få rent procentmässigt om man jämför med t ex Sverige, men jag tycker skillnaden är mycket påtaglig på bara fyra år.


Sen gick jag en busshållplats längre bort och hoppade på 34:ans buss till Hongqiao och det tar väl maximalt en kvart till marknaden. Det var tyvärr rätt utplockat bland fotbollströjorna idag och det var bara en försäljare som hade sådana på andra våningen. Det var inga av mina favoritlags tröjor förutom Arsenal, men jag köpte en liten bunt som kan vara kul att ha att ge bort som presenter och 25 kronor för tröjor inklusive byxor spelar ju inte så stor roll ekonomiskt. Ett av ställen var faktiskt svenska landslagets, men det är inget jag kommer att ta på mig och det var dessutom helt fel storlek. De andra ställen var från en annan tillverkare och där såg jag inget fel med varken loggor, tvättlappar eller pappersinformationen i påsarna, men just det svenska stället lär vara en kopia för jag kan inte tänka mig att det står “SVENSKA FOTBOLLFOTBNDET” i märket på originalen (se bild nedan), fast de är ju också gjorda i Kina så man vet aldrig!?

Svensk landslagströja köpt i Beijing

Klicka för att se en större bild så ser ni att det står “SVENSKA FOTBOLLFOTBNDET”

Knäskydd för att stabilisera knäet under löpningEn kul grej var att kvinnan som sålde tröjorna även hade vidstående knäskydd som är exakt vad jag letat efter att ha som stöd när jag ska börja springa den 1 augusti igen (då får det bära eller brista).

Jag har ju sett dem i Sverige tidigare och att hitta det här för 20 kronor var helt otroligt för hon sålde ingenting annat i samma stil, bara just detta lilla paket med precis det jag letat efter!

Jag har visserligen köpt ett annat tunnare tidigare, men det är inte alls lika stabilt som detta!

I övrigt blev det inköp av några sidenmorgonrockar och slipsar till en kompis plus en del andra småsaker innan det var dags att ta bussen tillbaka hem!

Göta-Petter vad det regnade på förmiddagen!

Friday, July 29th, 2011

Vid åttatiden på morgonen drog det in oerhört mörka moln över denna del av Beijing och strax efter började skyfallet som höll på i nästan två timmar. Förra året var jag också här i juli och då kom inte en droppe regn innan vi åkte till Sverige den 26 juli, men i år känns det som det regnat i princip varje natt åtminstone de tre senaste veckorna. Att det som idag regnar så mycket under dagtid är dock ovanligt! Men det är bara bra om det regnar mycket så vattenförråden fylls på i underjorden, för tio månader om året är det i princip ingen nederbörd alls.

Dagens väder i Beijing

Ovanstående väderprognos timme för timme stämde rätt väl och det kom regnskurar flera gånger under dagen, men inte i närheten av samma intensitet som skyfallet på morgonen! Observera också att det var 100 procents luftfuktighet under större delen av dagen!

Det regnar på Hongyan Road

En bild av en av 51:ans busshållplatser på Hongyan Road taget från norra balkongen under det värsta regnvädret

Det regnar på Hongyan Road

Ännu en bild från samma balkong

Översvämning på Xiyan Street

Passade på att gå och handla när det var uppehållsväder och på väg till det nya snabbköpet passerar jag Xiyan Street där det såg ut som ovan efter ovädret (klicka på bilderna för att se större varianter)

Översvämning på Xiyan Street

Ännu en bild från Xiyan Street

Översvämning Hongyannanyilu Road

Så här såg det ut på Hongyannanyilu Road och till vänster ligger infarten till det nya varuhuset Yonghui

Följde sedan simningarna från Shanghai och Therese Alshammar imponerade enormt på 50 meter fjäril i försöken! Roligast var dock en tjej från Togo som simmade 50 meter fjäril och var en halv minut efter efter de andra när hon under publikens jubel till slut nådde målet efter drygt 55 sekunder. Nästan i klass med den afrikanske frisimskillen, som jag tyvärr glömt namnet på, men som blev publikfavorit i Beijing-OS 2008 när vevade med armarna och nästan stod still i vattnet innan han till sist lyckades ta sig ända in i kaklet och lyckades greppa startpallen med ena handen.

Eddie "The Eagle" Edwards i Calgary-OS 1988Det är kul att såna här “blåbär” får ställa upp i OS och VM för de blir ofta publikfavoriter och alla minns väl backhopparen Eddie “The Eagle” Edwards (bilden till höger från OS i Calgary 1988) som var så dålig och samtidigt så udda och karismatisk att han blev mer populär än storstjärnorna och därför infördes regeländringar så han inte fick vara med i den vanliga backhopparcirkusen längre.

På kvällen kollade jag sedan för första gången i mitt liv en match i vattenpolo i form av VM-finalen för damer mellan Grekland och Kina, men det var en rätt trist historia som Grekland vann med 9-8. Vattenpolo påminner lite om handboll på 1950-talet, men är oerhört mycket tråkigare så det är inget jag kan rekommendera någon att kolla på!

Första gången på Hongqiao Market på länge

Thursday, July 28th, 2011

Idag tog jag en tur till Hongqiao Pearl Market för första gången sedan i slutet av februari och anledningen har väl helt enkelt varit att jag inte behövt handla något till de vrakpriser som gäller på marknaden. Idag fick jag dock en ingivelse att ta 34:ans buss dit och det tar väl maximalt tio minuter till närmaste busshållplatsen för just 34:an och svetten formligen forsade i värmen och jag var nästan på väg att vända för att ta med en extra tröja. Buss 34 har dock en underbar “air condition” och jag hittade en bra sittplats och efter en stund var det nästan för kallt!

Hongqiao ligger vid östra ingången till Temple of Heaven (Himmelens Tempel) så åker man hit som turist går det utmärkt att kombinera Hongqiao med Temple of Heaven. Jag hoppade av bussen utanför Hongqiao och gick mest runt för att se om jag träffade några bekanta försäljare för det är rätt stor omsättning av personalen här! På andra våningen finns Lisa och Sharon på plats 209 med svensk flagga och SAS-logotype och där är det i princip aldrig någon omsättning på personal! Lisa och Sharon är alltid där och de yngre tjejerna är samma som alltid och de äldre manliga “cheferna” som sitter på huk i bakgrunden och håller koll på pengaflödet är också samma som jag alltid sett där. Jag tror de har en bra affärsidé med att ha “fasta” priser åtminstone för svenska kunder som vet vilka priser som gäller, men ibland har jag sett och hört att de dragit till med betydligt högre priser till andra kunder.

Hongqiao Pearl Market

På väg i rulltrappan ned till våningen där det säljs skor, väskor, bälten och plånböcker

Gick sedan till det nyare marknadsvaruhuset alldeles bredvid och där har det skett stora förändringar på bara ett halvår. De lyxigaren pärl- och smyckesmarknaderna finns normalt alltid på de översta våningarna, men här har de flyttat ned till gatuplanet så det såg helt annorlunda ut mot tidigare! Råkade sedan komma upp på femte våningen där det var utförsäljning p g a att de ska flytta till andra våningar och det är bara två dagar kvar på utförsäljningen!

Jag handlar gärna med visakorten i Beijing, men just på de här stora marknaderna vill jag helst använda kontanter och jag hade inte särskilt mycket kontanter med mig idag! Det var trevligt att se fasta priser på mycket och de flesta överensstämde med de priser jag skrivit om på min andra hemsida om Beijing, men att kunna köpa märkesbälten och märkesplånblöcker för tio kronor styck var mycket lägre än jag skrivit om tidigare, jag har väl gett 30 kronor tidigare, men det var i och för sig “utförsäljning” idag och det Dieselbälte jag köpte var definitivt en kopia, men kostar det tio kronor spelar det inte så stor roll!

Barnkläder var också extremt billiga liksom fotbollströjor och andra idrottskläder och jag ska definitivt åka dit i morgon eller på lördag och handla mer! Idag blev det en Milantröja med tillhörande byxor för otroliga 25 kronor (bara tröjan kostar väl 600 kronor i Sverige?). Ville man ha “11 Ibrahimovic” på ryggen kostade tröja och byxor 45 kronor, men jag föredrar utan namn! De hade de flesta kända europeiska lagens tröjor och även vissa landslagströjor.

Hittade även sidenmorgonrockar med drakmotiv på ryggen som en kompis i Sverige ville jag skulle leta efter, så jag tog några bilder och mailade över till honom och det blir nog inköp av ett antal eftersom priset bara var 50 kronor styck. Min kompis samlar även på slipsar så det blir nog ett antal sidenslipsar för fem kronor styck som slinker med, bl a en med motiv på Che Guevara!

Promenerade sedan en bit för att kolla på en gata där de säljer sportkläder och sportskor till rätt rimliga priser och även där finns fotbollströjor och liknande till normala priser på 50 kronor, men 25 kronor på Hongqiao kommer nog att innebära att jag köper flera i morgon för jag såg inga större fel på kvaliteten när jag kom hem och både byxor och tröja är nu tvättade och hänger på balkongen!

Försäljing av idrottskläder mm nära Himmelens Tempel

Det finns säkert minst ett femtiotal affärer i området som säljer sportkläder och sportutrustningar

Fläskfilé och sås med potatismos blev riktigt gott!

Wednesday, July 27th, 2011

Idag stannade jag inomhus större delen av dagen och “jobbade” lite vid datorn. Följde även nyheterna på CNN och norska och amerikanska medier på nätet och det är verkligen en himmelsvid skillnad mot de riktiga nyheter som presenteras i utländska medier om terrorattentatet i Norge om man jämför med den rent skrämmande bedrövliga rapporteringen i Sverige.

Jag ska skriva ett mycket längre inlägg om detta faktum på Karlskronabloggen inom kort och länka till en del artiklar i Aftenposten, Verdens Gang, New York Times, BBC, Jerusalem Post med flera så att det förhoppningsvis går upp för fler hur sjuk den svenska rapporteringen är.

Den svenska mediacensuren har verkligen spårat ur totalt enligt min mening och det som presenteras i Sverige är bara vänsterextrema åsikter som får komma fram (drygt 80 procent av “journalisterna” hyser ju sådana åsikter enligt undersökningar) och att t ex tre “experter” som har exakt samma uppfattning som programledaren “debatterar” i TV:s morgonsoffa är bara pinsamt att se och höra och på sikt är jag övertygad över att det kommer att få totalt motsatt effekt ju fler som får upp ögonen för ocensurerade svenska, men även utländska nyheter på nätet.

På kvällen skulle jag göra fläskfilé och sås med potatismos, men jag upptäckte att det var definitivt ingen fläskfilé vi hade i frysen utan något annat kött, så jag gick bort till vår nya Supermarket och hittade några färska och riktigt fina bitar som jag sedan tillagade! De blev faktiskt riktigt bra och det är sällan jag tycker det själv, men idag var ett undantag. Problemet är att jag aldrig någonsin kommer att kunna göra exakt likadant igen för jag bara improviserar när det gäller kryddningen och idag var det rivna citronskal och citronsaft som kanske var det som gjorde det där lilla extra. Skulle dock hellre haft lime, men några sådana har jag aldrig sett i Beijing, men jag ska ta en närmare koll på den stora kött-, fisk-, grönsaks- och fruktmarknaden nästa gång jag promenerar dit! Potatismosen kan jag numera få nästan lika perfekt som i Karlskrona och det blev lite över som blir perfekt till att blanda i ett ägg och lite mjöl och steka potatisplättar i morgon!

Strålande solsken hela dagen!

Tuesday, July 26th, 2011

Idag var det “vanliga” Beijingvädret tillbaka med blå himmel och strålande solsken och det var mycket varmt, men jag föredrar dessa dagar framför de med dålig luft och kvav värme! Idag var det säkert minst 35-36 grader, men det är alltid lite vind som svalkar när det är så här klart väder. Det blev två promenader på drygt 45 minuter vardera på morgon och vid lunch och sedan gick vi för att storhandla på Metrovaruhuset som ligger på en kvarts promenadväg.

Metro är ett varuhus där mest restauranger storhandlar, men det finns även möjlighet för vanliga människor att bli medlemmar och handla där (ungefär som på den gamla “Provianten” nere vid Stumholmsbron i Karlskrona där egentligen bara militärer och anställda på varvet fick handla, fast det gick bra att låna medlemskort där och det gör det säkert här också, men jag har faktiskt ett helt eget medlemskort).

Jag hade faktiskt inte varit på Metro sedan i vintras och de hade ändrats en hel del. Jag skulle gissa att de nu har det största utbudet av importerade matvaror och drycker i Beijing, men priserna är löjligt höga, t ex italiensk pasta och pastasåser ligger minst dubbelt i pris mot i Sverige liksom andra enkla matvaror som konserver, kex mm.

Utländska viner har de alltid haft gott om och där ligger nog priserna ungefär i samma nivå som på svenska Systembolaget. Nytt sen sist jag var där var att de hade speciella montrar med Absolut Vodka, Martells Cognac och Chivas Whisky och jag gissar priserna ligger som i Sverige. Förra sommaren fick vi en flaska “Royal Salute 21 Years Old Blended Scotch Whisky” från Chivas som jag såg de hade för 1099 Yuan/kronor, fast då i pappersförpackning och inte i den låda vi fick samma whisky. Den ligger fortfarande i samma låda under kaffebryggaren här och är och förblir nog oöppnad och jag tror jag har sett denna “låda” för kring 1400 kronor hos engelska alkoholhandlare på nätet.

Metro har nu även ett mycket stort utbud av importerade tyska, engelska, holländska och belgiska ölsorter, men priserna ligger på samma nivå som på Systembolaget och i vissa fall t o m högre, så det blev inga inköp av öl på Metro idag! Köpte inte ens några kinesiska öl för det finns bara förpacknngar om 12 eller 24 flaskor/burkar, men det blir faktiskt billigare att köpa dessa styckvis i närmaste livsmedelsbutik så jag antar att restauranger som kanske köper 50 kartonger har någon slags extra mängdrabatt för annars är det rätt meningslöst att handla här!

Jag klarade dock inte av att stanna kvar inne på Metro när vi kom till färskvaru- och frysavdelningarna för där är det verkligen ruggigt kallt. Det finns visserligen blå täckjackor man kan låna, men jag frös så ohyggligt att jag gick ut och satte mig i värmen och väntade i stället!

På kvällen blev det sedan en mycket god Gong Bao Ji Ding med ris som är min favoriträtt och de flesta västerlänningars favoriträtt i Kina!


Mitt knä börjar kännas rätt hyfsat nu!

Monday, July 25th, 2011

Idag blev det en rejäl långpromenad på en och en halv timme och jag känner i princip ingenting i mitt vänsterknä när jag går, men däremot i trappor (särskilt nedför) gör det ont! Men det känns inte alls lika ostabilt och inte lika mycket “knäppande” som innan och jag försöker köra en enkel styrketräning lite då och då. Sen gör det naturligtvis ont när jag suttit eller legat en stund och sedan ska röra benet, men inte alls lika mycket som tidigare.

Jag får avvakta och se några dagar, men snart tänker jag börja springa igen, fast jag ska ta det oerhört lugnt med korta sträckor de första dagarna!

I övrigt var det bara lite hushållssysslor under dagen plus att jag kollade lite från Sim-VM som nu börjat på allvar och på kvällen kom det sedan ett rejält regn som förhoppningsvis tog med sig den dåliga luften ned till marknivå!

Regnet bara vräkte ned på kvällen!

Sunday, July 24th, 2011

Idag var det ännu varmare än igår och luften var verkligen bedrövligt dålig på dagen. Tror jag såg någon siffra att “real feel temperature” var 42 grader och det kan nog stämma även om det nog “bara” var 32-33 grader i denna enormt kvava hetta. Det enda jag vistades utomhus var en svettig promenad till affären för att fylla på förråden plus att jag satt på balkongen och svettades en timme och läste en bok. Ibland är det skönt att svettas ordentligt och det kändes nästan som att sitta i en bastu!

Idag började faktiskt också Sim-VM i Shanghai, dvs simningarna startade idag, egentligen startade det redan för åtta dagar sedan, men fram tills nu har det bara varit simhopp, vattenpolo, simdans (eller vad det nu kallas). Kina är överlägset bäst i medaljligan och deras simhoppare har varit så överlägsna att det är nästan pinsamt. Varje land får ha två hoppare i varje gren och Kina har i princip vunnit dubbelt i allting med enorm marginal, så man kan fråga sig om det inte finns fem till tio kineser eller kinesiskor ytterligare som skulle placerat sig före de från övriga världen. Det var bara i herrarnas avslutande tiometers som den andra kinesen misslyckades, annars har jag knappt sett en enda miss av kineser eller kinesiskor och nån fick t o m tio poäng av samtliga domare för ett hopp.

Framåt kvällen kom det så ett enormt regnväder med åska, blixtar och dunder och det är rätt skönt att stå på balkongen och känna hur luften blir friskare och friskare av regnet. Jag tyckte inte det regnade så där jättemycket här, men lokalt kom det enorma mängder och det var en av huvudnyheterna i Beijingkanalernas nyhetssändningar på kvällen! Med såna här regn kan jag också förstå att alla våra växter överlevde på balkongerna förra sommaren när de fick klara sig själva i exakt en månad! Då åkte vi till Sverige för nästan på dagen ett år sedan och då hade jag inte sett en enda regndroppe på tre månader i Beijing så antingen regnar det ovanligt mycket i år eller var förra året extremt torrt i juli för om man läser i böcker så ska det regna rätt mycket i både juli och augusti, men övriga tio månader förekommer i princip ingen nederbörd vilket helt stämmer med mina erfarenheter!

Svensk media är verkligen uselt dålig

Saturday, July 23rd, 2011

Jag steg upp rätt tidigt och uppdaterade mig kring terrorattentaten i Oslo, men svensk media är verligen bedrövlig i sin rapportering om man jämför med CNN som jag kollade på TV:n och NRK och Aftenposten som jag följde på nätet. Bäst svensk rapportering hade som vanligt Politiskt Inkorrekt som snabbt var ute med namn och bild på gärningsmannen, precis som vid självmordsbombningen i Stockolm i december. Då tog det väl bara någon timme innan namn och bild fanns både på Politiskt Inkorrekt och Flashback, medan det dröjde länge innan svensk media beslutade att publicera uppgifterna. Den här gången behövde de svenska medierna dock inte ta hänsyn till sina pressetniska regler så publiceringen kom rätt snabbt efter att jag sett bilder och namn i norska medier och på Politiskt Inkorrekt.

De svenska journalisterna är ju till cirka 80 procent vänsterfolk och deras insinuationer och inblandning av svensk partipolitik i artiklarna är verkligen bedrövlig om man jämför med norska medier. Även en del svenska politiker med Lars Ohly i spetsen försökte tjäna politiska poänger på tragedin medan norska politiker stod helt eniga oavsett vilket parti de tillhör. För en gångs skull ska jag också ge statsminister Fredrik Reinfeldt ett postitivt omdöme för att han inte blandade in svensk partipolitik vid sin presskonferens som jag följde. Annars är det ju som natt och dag om man jämför Jens Stoltenbergs statsmannauppträdande i Norge med Fredrik Reinfeldts mesiga uppträdande i Stockholm i december förra året.

Vädret var faktiskt ännu värre idag än igår och jag såg att det var 32 grader, men “real feel” var över 40 grader plus 70 procents luftfuktighet så det gäller att ersätta all vätska man svettas ut och det blir en blandning mellan öl och vatten. Vi slängde även in en maskin tvätt på kvällen och den lär väl förhoppningsvis torka på balkongen trots luftfuktigheten. Sent på eftermiddagen var det helt enkelt för varmt inne så vi körde igång luftkonditioneringen och det gör en enorm skillnad!

Sen var det bara TV, internet och vila som gällde resten av kvällen! Idag avslutade jag också Volatarenkuren och även mina “plåster” på vänster knä får jag nu klara mig utan. Det har helt klart blivit lite bättre, men vi får se hur det känns i morgon!

Politiskt Inkorrekt - Ocensurerade svenska nyheter på internet

Idag låg “locket på” i Beijing

Friday, July 22nd, 2011

Idag var det helt bedrövlig luft i Beijing och det gick inte ens att se den närmaste skyskrapan vid östra fjärde ringvägen. Det är som ett lock över hela stan och det känns faktiskt varmare än en dag med klarblå himmel och strålande sol. Då brukar det åtminstone även vara lite svalkande vindar men idag är det totalt vindstilla och dessutom 70 procents luftfuktighet så bara min korta tur till affären fick svetten att fullkomligt flöda! Provade även att gå tre varv inom området och hängde sedan med en sväng utanför så det blev totalt en timme och sex minuters promenad och det känns hyggligt i mitt knä. Det skulle vara omöjligt att springa, men skulle jag kunna gå en timme varje dag skulle jag vara nöjd just nu.

Just innan jag släckte ned datorn för natten såg jag att det varit två terrrorattentat i Oslo, men det får jag kolla närmare på i morgon bitti!